Добра кауза: Базар в София в помощ за жени, пострадали от домашно насилие

Събраните средства ще отидат за защитено жилище

18.07.2020 | 14:28 Редактор: Ивет Арабова

По време на пандемията случаите на жени, станали жертва на домашно насилие, са се увеличили десетократно. Благотворителен базар в помощ на такива жени се провежда в столицата. Той ще се състои в Къщата на София от 12 до 19 часа. Организатори са фондация "Аме", чиято цел е подкрепа на жени и деца, пострадали от домашно насилие, както и доброволци от Facebook общността Mix&Match.

Хората могат да намерят на базара най-различни произведения на изкуството - дрехи, обувки, бижута, картини, които ще могат да закупят. На входа на Къщата на София има и кутия за дарения. Всички събрани средства ще отидат за изграждането на защитено жилище, информира репортер на Bulgaria ON AIR.

"Много жени загубиха живота си в битката с домашно насилие от началото на годината, тъй като останаха заклещени с насилника си. Има бум на делата за домашно насилие", каза председателят на фондация "АМЕ" Биляна Лавчева.

"Познавам такива жени, знам колко им е трудно да се измъкнат от примката на този затворен цикъл. Те имат нужда от помощ. Участвам с лични и с авторски дрехи, които правя", сподели доброволката Надя Парпанова.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК