Д-р Антон Койчев: Желаещите по-добро бъдеще трябва да бъдат чути

Според председателят на СДС-София добрите лидер трябва да обединяват народа

17.07.2020 | 22:22 Редактор: Наталия Тотева

Пореден ден на недоволство. Хиляди протестиращи се събраха в столицата. Припознават ли се хората с десните политически формации в страната? Според председателят на СДС-София и общински съветник д-р Антон Койчев повечето от хората са родени след настъпването на демокрацията.

"Съвсем ново поколение хора, които нямат спомени за онези времена. Това се отразява и дава по-различен профил на протеста. Тези, които са там чисто сърдечно - желаейки по-добро бъдеще за България, трябва да бъдат чути, имат какво да кажат. В същото време не мога да не изразя безпокойство, недоволство от факта, че много други интереси са представени на този протест. Те правят опити да доминират, снощи част от протестиращите бяха разумни и изолираха провокаторите", каза Койчев за "Денят ON AIR".

По негово мнение най-старата дясна демократична партия в България е дала решение за излизане от кризата още преди година.

"Нашите тези бяха артикулирани и от някои от участниците в протеста, а именно, за да можем да излезем от тази политическа криза, ние настояваме за свикване на Велико народно събрание. Мнозина искат конституционна промяна", обясни общинският съветник за Bulgaria ON AIR.

Според Койчев СДС е поставило България на европейски основи. 

"Влизаме в чакалнята на еврозоната, в същия ден обаче се свиква протест, президентът излиза с вдигнат юмрук като партизанин на 9-ти септември, както го определиха. Вместо да се зарадваме на този голям успех за България, ние отново сме разделени", добави гостът.

Според него успешните хората в политиката са тези, които обединяват, а не разединителите. По думите на Койчев "Да, България" и "Демократична България" не са десни партии.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК