Георг Георгиев: ГЕРБ е силна партия, но не може без Борисов

От мирния протест на първо място печели демокрацията, посочи зам.-външният министър

16.07.2020 | 21:30 Редактор: Юлия Христова

Осми ден на антиправителствени протести в София. От СДВР призоваха за мирни и законни протестни действия и тази вечер.

Не можем от изявленията досега да направим извод за оставка на правителството. Ако искаме да запазим политическа стабилност, правителството трябва да запази своя мандат. Това каза за "Денят ON AIR" зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев и допълни: "Партията е силна и консолидирана."

"Има един единствен човек, без който тя не може и това е премиерът Бойко Борисов", изтъкна той. По думите му не трябва да се стига до стълпновения.

"Протестът е демократична форма да заявиш себе си, но да не забравяме, че много хора не са на протеста. Те осъзнават какво би довело това след себе си", подчерта Георгиев за Bulgaria ON AIR.

Според него никога не е имало принципни различия относно политиката, която трябва да се води.

"Опитват да ни вкарат в манипулация относно коалицията", коментира той и посочи още: "Не разбирам от каква позиция Румен Радев ще попречи на едно или друго събитие да се състои - относно оставка, относно служебен кабинет".

"От мирния протест на първо място печели демокрацията. Какво означава модел в случая?! Най-важните теми, които трябва да засегнем, са социално-икономическите. Нека изчакаме до следващата седмица и да мине вотът на недоверие, обясни Георг Георгиев.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК