До какво ще доведат войната между институциите и протестите в страната?

Коментар на политическия психолог проф. Антоанета Христова

10.07.2020 | 22:27 Редактор: Ивет Арабова

Два протеста изпълниха столицата днес - под прозорците на властта излязоха демонстранти в подкрепа на президентството, а срещу тях застанаха тези, които защитиха управляващите. Полицейско подкрепление дойде на "Дондуков", въпреки това напрежението ескалира. Какво ще се случи в страната?

"Опозиционната линия винаги е свързана с интерес, насочен към ескалация на напрежението. Вижда се много ясна структура на митинга. Вчера беше представена една група от млади, активни хора, до които постигнаха две послания, свързани със случката, която разигра Христо Иванов", каза за "Денят ON AIR" политическият психолог проф. Антоанета Христова.

По думите ѝ тази група хора е съпроводена с други, които замърсяват естествения искрен стремеж към справедливост.

"БСП има страшно големи проблеми с лидерството си, организационни проблеми има, вътрешни конфликти. Нинова търси излаз активно на терена на политиката през протестите", добави Христова.

Тя отбеляза, че Христо Иванов играе много сложно и непоследователно с политическите си партньори.

"В цялата картина избирателите на БСП могат да останат много сериозно изманипулирани от резултата, който ще се получи. Президентът изказа реч, която беше пример за реч, която подава ръка на всички. Обществото е тежко разделено по линия на това лидерството да го поведе. Днес Радев малко се поправи в речите си, но вчера зовеше за бунт", смята проф. Антоанета Христова.

Според нея за първи път имаме прокуратура, която се вижда, че работи.

"Виждаме война между институциите, картината е лоша. Радев трудно ще освободи когото и да и било, това е характер. Той има своята линия и я следва", посочи в ефира на Bulgaria ON AIR политическият психолог.

Вижте видеото с целия разговор.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК