Акция срещу джигитите на пътя, пияните и дрогираните шофьори

Провежда се от "Пътна полиция" на територията на страната

10.07.2020 | 12:50 Редактор: Тодор Петров
Акция срещу джигитите на пътя, пияните и дрогираните шофьори

"Пътна полиция" провежда превантивна операция на територията на страната. Тя е насочена срещу срещу водачи, шофиращи с превишена скорост, както и на такива, които управляват моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества.  

Акцията ще продължи до 16 юли, уточни инспектор Николай Крушарски от "Пътна полиция" в ГДНП. Той отбеляза, че статистиката показва рязък спад на пътно-транспортни произшествия, причинени от шофиране след употреба на алкохол – за първото шестмесечие на тази година те са 562, а за същия период на миналата година – 639, загиналите са  с 12 по-малко, в сравнение със същия период на 2019 г. 

Предприетият контрол и възможността за използването на технически средства дават своя превантивен ефект, сочи анализът на пътна полиция, коментира инспектор Крушарски.

Той предостави и данни от  проведената от 25.06. до 01.07.2020 г. специализирана полицейска операция за засилен контрол на дву, три и четириколесни моторни превозни средства. На територията на цялата страна са проверени 4546 водачи, констатирани са  1599 нарушения, за  които на 558 са съставени административни акта и 981 фиша.  

За неизползване на защитни каски са санкционирани 87 водачи, 11 – за управление след употреба на алкохол, а четирима – под въздействието на наркотични вещества.  В рамките на акцията са установени и 84 неправоспособни лица, управлявали три- и четириколесни моторни превозни средства.

Снимка: "Пътна полиция"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК