Масовият протест продължи с часове, "Орлов мост" беше блокиран

НСО опита да излъже за служителите си, президентът каза истината, посочи бившият правосъден министър Христо Иванов

09.07.2020 | 22:00 Редактор: Александра Иванова

Протест под прозорците на властта. Формалният повод е случилото се на плаж "Росенец", където охранители на НСО не допуснаха бившия правосъден министър и още двама души да слязат от лодка. При протестиращите слезе и президентът Румен Радев.

Демонстрациите стигнаха до кръстовището на "Орлов мост" и го блокираха. Протестиращите обиколиха знакови места. 
Те настояват за оставка на кабинета. В 18 ч. протестите пред президентството се обединиха. 

"Българската мафия постигна невъзможното - обедини почтените хора срещу себе си. От нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт. Да изхвърлим мафията от прокуратурата, която прокуратура мафията използва за свой щит и политически репресии", посочи Радев.

Протестиращите скандираха срещу начина, по който се управлява държавата. От президентството протестът се насочи към Министерския съвет. Там протестиращи, начело с Мая Манолова, опитаха да пробият полицейския кордон. 

Демострантите пожелаха прозрачно управление на Националната служба за охрана. 

"НСО се опита да излъже за служителите си, президентът има честта да каже истина. Затова днес, като наказателна акция и като опит да скрият, че няма да проведат заседание, на което да решат да махнат охраната на Пеевски и на Доган, прокуратурата го атакува", отбеляза бившият правосъден министър Христо Иванов.

От Министерския съвет множеството се насочи към съдебната палата. Протестът преминава спокойно и при засилено полицейско присъствие. 

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 0
SS
преди 3 години
До НН. Само от това ли ти писна? Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 10
НН
преди 3 години
Не хора, а желязо. Оххх, Боже що най - сетне не си прибереш вересиите? И кака, и тя там, че то може ли без нея? Страхотна агитка. Не знам,докога това ще продължава. На мен ми писна не знам за вас. Сигнализирай за неуместен коментар