НС обсъжда задължителната предучилищна за 4-годишните

Ще се гледа и въвеждането на законова уредба за обучението в електронна среда

09.07.2020 | 09:20 Редактор: Ралица Братанова
НС обсъжда задължителната предучилищна за 4-годишните

Депутатите ще разгледат на първо четене промените в Закона за предучилищното и училищното образование, които предвиждат задължителна подготовка за 4-годишните деца, контрол върху настоятелствата и обучение в електронна среда. 
 
Предложените допълнения от правителството имат за цел да обхванат и децата на четиригодишна възраст, като това ще е само в детските градини. Мотивът за по-ранното им въвеждане в образователната система е, че това е много важно за езиковото развитие на децата.
 

Друга съществена промяна, която ще се обсъжда, е въвеждането на законова уредба за обучението в електронна среда. Подобен тип обучение беше приложено по време на извънредното положение, пише Dnes.bg.

Депутатите ще разгледат и промените в Закона за военното разузнаване, внесени от ГЕРБ и "Обединени патриоти", според които Служба "Военна информация" да се преименува във "Военно разузнаване". Окончателно ще бъдат разгледани и поправките в Закона за държавните резерви и военновременните запаси, чрез които се създава Държавна петролна компания.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК