fallback

Десетки изгубени регистрационни номера на коли след бурята в София

В КАТ няма официално подадени сигнали за изгубени номера

08.07.2020 | 20:22 Автор: Юлия Христова

Десетки изгубени регистрационни номера на автомобили в бурята в понеделник в София.

По време на силната буря в София в понеделник вечер Петър Цветков се прибира в дома си в квартал "Захарна фабрика". Шофира съпругата му, а водата по улица "Кукуш", където живее достига метър. Там в превърналата се в река улица той губи единия от номерата на автомобила си. 

Търси изгубения си номер в дълбоките локви, но без резултат.

Публикува във Facebook, че си издирва номера, както и тези, които е намерил. 

След известно време в социалните мрежи разбира, че човек е открил и неговия номер. Свързва се с него. Човекът, намерил номера на Петър, шофирал автомобила си без номер заради бурята и е спрян от полицейски екип в района на "Подуене". В колата си е носил няколко номера, сред които и този на Петър.

Оттук започва ходенето по мъките за Петър. Звъни в няколко районни управления дори и в КАТ в опит да намери номера си, но безуспешно. Чрез познати успява да се свърже със столична дирекция и така разбира, че номерът му все пак се намира в КАТ. 

Само за деня там са върнати пет регистрационни табели, намерени на улицата. Органите на реда се свързват със собствениците и им ги предават. 

В КАТ няма официално подадени сигнали за изгубени номера, това се прави по принцип в районните управления. Причината – гражданите по-често търсят съдействие и помощ чрез социалните мрежи. Именно чрез тях случаят на Петър е с щастлив край. И той ще получи обратно изгубения в пороя номер само срещу разписка без да заплаща нищо.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback