Много българи вярват, че кризата ще продължи и след септември

Доверието към Радев по-голямо от това на Борисов

06.07.2020 | 20:43 Редактор: Искра Ангелова
Много българи вярват, че кризата ще продължи и след септември

Все повече хора смятат, че държавата е трябвало да изчака с облекчаването на противоепидемичните мерки. Това показват резултатите от телефонно проучване на "Сова Харис" за социалните и политическите нагласи, проведено в последната седмица на юни. 

Значителна част от анкетираните - 38%, се надяват, че обстановката ще се нормализира още в края на този месец. Близо 30 на сто обаче очакват кризата до продължи и след септември. 

Ситуацията с коронавируса оказва влияние и върху степента на доверие, която персонално получават първите мъже в държавата. 

Макар и с близки позиции, доверието към президента надвишава с около 3,5 пункта това към премиера. По този показател най-добре се представя председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски с 40% доверие и 42 – недоверие. 

Така ако парламентарните избори бяха днес, 7 партии имат шанс да влязат в народното събрание. ГЕРБ е първа политическа сила с 21,3% срещу 12,2% за БСП. 

На трето място се нарежда партията на партията на Слави Трифонов "Има Такъв народ" с 5.2%, следвана от ДПС с 4.4% и ВМРО с 3.9%..

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК