16 от "Черно море" и четирима от "Царско село" са заразени с Ковид-19

"Ще предприемем нови мерки, ако ситуацията се влоши", заяви Кирил Ананиев

06.07.2020 | 14:00 Редактор: Юлия Христова
16 от

Цели 16 футболисти и служители на "Черно море" са дали положителни проби за Ковид-19. Това обяви здравният министър Кирил Ананиев на извънреден брифинг в Министерството на здравеопазването.

Информацията идва, след като стана ясно, че футболистът на "Царско село" Мартин Кавдански е играл с положителна проба за коронавирус в срещата с ''моряците'' в четвъртък. Четирима души от "Царско село" също са с положителни проби. 

"Не е вярно, че заболеваемостта при медиците нараства, следим показателите. Ще предприемем мерки, ако има влошаване на ситуацията", коментира министър Ананиев.

Той допълни, че много масови мероприятия водят до нарастване на случаите. Центровете за спешна медицинска помощ са осигурени с всички необходими предпазни средства. В зависимост от сигнала, екипът е задължен да е оборудван с нужните предпазни средства, увери Ананиев.

"Знае се степента на възможност, в която може да се контактува с болните. Има проверка в ЦСМП-София във връзка с починалия лекар пред дни", заяви още той. 

"Ако се задълбочи процесът, може да се мисли за мачове без публика, ще се преценява. При влошаване на показателите в следващите дни ще се предприемат мерки", предупреди Ананиев.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
малди и силни - нищо им няма, да гледат да не заразят възрастните около себе си Сигнализирай за неуместен коментар