Борисов препоръча на Радев да обединява, а не да разединява нацията

По думите му ново затягане на мерките няма да има

05.07.2020 | 14:05 Редактор: Искра Ангелова

Въпреки рекордния брой новозаразени с коронавирус през уикенда, ново затягане на мерките няма да има. Това обяви премиерът Бойко Борисов в Бургас, където инспектира готовия обходен път на Поморие. След инспекцията Борисов коментира и други актуални теми.

Борисов беше категоричен, че сезонът е започнал и е невъзможно да затваря барове и дискотеки, и да затяга мерките въпреки растящите случаи на коронавирус.

"Ако питам Щаба - те ще ми предложат още днес да затворя всичко. Да затворим баровете, тези чартъри, които идват към Слънчев бряг. Всеки има право да се прибере вкъщи, защо трябва да го задължа", попита Борисов.

Премиерът отговори на обвиненията на президента Радев, че поддържа отношения с бизнеса, който празни хазната със скандални обществени поръчки.

"Ченгеджийските му номера няма да коментирам. В неговата игра няма да влизам. Неговата роля е да се разходи някъде, да каже нещо и после да ме питате", заяви още той.

Борисов препоръча на Радев да се опита да обединява, а не да разединява нацията.

"Ние показваме направеното - бизнесът му с бизнеса ми и бизнесмените му с бизнеса. Българският бизнес не заслужава това отношение", категоричен е премиерът.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК