Разпитаха Узунов за чат скандала, Радев и Борисов взеха отношение

Секретарят на президента трябва да е предоставил пароли за отключване на телефоните

03.07.2020 | 13:57 Редактор: Тодор Петров

Секретарят и съветникът на президента по правни въпроси - Пламен Узунов, бе извикан за втори път на разпит в Националното следствие. 

Става въпрос за трите мобилни телефона, предоставени на следствието, което не можа да отключи два от тях и обяви, че върху един от тях е имало физическо въздействие.

Днес Пламен Узунов би трябвало вече да е дал на разследващите своите пароли за отключване на телефоните.

Темата коментира президентът Румен Радев, който от Велико Търново отново призова прокуратурата да публикува целия чат разговор на Узунов, а не да пуска систематични части от него. Радев посочи, че е общувал с много бизнесмени относно това конкретен бизнес да бъде прокарван в определена държва. 

"Прокуратурата да публикува целия чат. В противен случай ще стане ясно, че се режисира поредният медиен скандал, за да се отвлече вниманието от тежките проблеми", заяви Радев.

Всичко започна, след като прокуратурата публикува част от чат разговор между Пламен Узунова и бизнесмена Пламен Бобоков. Премиерът Бойко Борисов коментира от Пазарджик, че също се познава с Бобоков, но в самия чат нямало нищо укоримо. 

"Единственото укоримо е да обвиняваш другите, а да казваш "аз съм девица". Не виждам нищо укоримо. На самия Бобоков аз съм му помагал. Това са български инвеститори в други държави и сме ги подкрепяли, това не е лошо", заяви Борисов.

Премиерът подчерта, че няма война между него и президента Румен Радев.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК