Протестиращи блокираха пътя Русе-Варна, недоволни от разбитата настилка

Те настояват за спешен ремонт

04.07.2020 | 19:07 Редактор: Искра Ангелова

Протестиращи от шест населени места затвориха пътя Русе-Варна. Те настояват за спешен ремонт на отсечката Русе-Кубрат, която е в окаяно състояние. 

Въпреки че от "Пътната агенция" обещават да го обновят изцяло до следващото лято, хората не вярват на институциите.

Над 100 души излязоха на кръстовището на изхода на Русе, за да протестират с плакати и автомобили. Те затвориха пътя към Кубрат в знак на недоволството си от състоянието на отсечката и дългогодишните обещания.

"От 5 години насам това се случва, поне два пъти в годината, ни уверяват, че има пари, че има отпуснати, че проектът е в движение, че изчакваме, не знам какво и няма път. Най-важното, ние си плащаме, за да караме по тия дупки, това е абсурдно", каза Нина Тодорова, която е една от протестиращите.

Протестът се пренесе спонтанно и на главния път Русе-Варна, който бе затворен за около час. Представителите на АПИ безуспешно се опитаха да обяснят, че парите са осигурени и вървят процедури.

"Пътят през септември ще започне и ще се изпълняват и двата лота едновременно, за да могат по-бързо да се случат нещата и догодина вече по това време да е готов. В момента се подготвят и договорите за сключване на СМР", каза директорът на ОПУ-Разград Людмил Янев.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК