Разхлаждащи валежи в Западна България, на изток - слънчево и топло

В събота слабо ще захладнее

03.07.2020 | 07:15 Редактор: Тодор Петров

В западните райони днес ще има разхлаждащи валежи, а на изток ще бъде слънчево и топло. Минималните температури в населените места ще бъдат от 17 до 22 градуса. Преди обяд ще има слънце и високи летни температури. Следобед ще се развиват купести облаци. Над планините от западните райони ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде от североизток слаб със скорости до 5 м/с. Максималните температури ще са от 31 до 36 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова

По Черноморието ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде слаб от изток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 29 градуса. Морската вода е с температура от 23 градуса по северното крайбрежие и до 24 градуса по южното.

Над планините в следобедните часове ще има значителна облачност със слаби превалявания и прегърмявания главно в Рила, Пирин и над Витоша. Вятърът по високите части над 2200 м ще бъде слаб от североизток до 5 м/с, в ниските части - от северозапад до 5 м/с. Максималните температури на 2500 м височина ще достигат около 19 градуса, а на 1500 м до 22-24. 

В събота слабо ще захладнее. През почивните дни се очакват краткотрайни валежи и гръмотевици - в събота над Западна и Централна България, а в неделя главно над южните райони и по Южното Черноморие. В понеделник над югозападните райони ще се развиват мощни дъждовни облаци, а по Черноморието ще бъде слънчево.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК