Слънчево и много топло, в четвъртък и петък на места ще вали

Максималните температури са от 30 до 36 градуса

01.07.2020 | 07:16 Редактор: Искра Ангелова

Днес отново ща има много слънце и високи летни температури. Температурите в традиционно най-топлите места ще достигат 35-36 градуса. Следобед ще се развиват купести облаци. Над Източна Стара планина и над югоизточните части от страната ще има разхлаждащи валежи.

Минималните температури в населените места ще бъдат от 17 до 22 градуса, в западните полета до 14. Вятърът ще бъде от изток слаб, до умерен със скорост до 7,8 м/с. Максималните температури ще бъдат от 30 до 36 градуса, по Черноморието - до 28-29. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева. 

По Черноморието ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде слаб от изток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 29 градуса. Морската вода е с температура от 21 градуса по северното крайбрежие и до 23 градуса по южното. 

Над планините в следобедните часове ще има значителна облачност със слаби превалявания и прегърмявания, главно в Източните Родопи, Странджа и Източна Стара планина. Вятърът по високите части, над 2200 м ще бъде до умерен от север със скорост до 7 м/с , в ниските части по-силен със скорост до 10 м/с. Максималните температури на 2500 м височина ще достигат около 18 градуса, а на 1500 м до 22-23. 

До края на седмицата у нас ще има отново валежи, но този път са значително по-малко. В четвъртък и петък в западните райони ще има разхлаждащи дъждове, а на изток ще бъде слънчево и топло. Дневните температури ще достигат 29-34 градуса. 

В събота и в неделя се очакват краткотрайни валежи и гръмотевици над Западна България.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК