Истинското лято вече е тук, градусите скачат до 37

Над Добруджа ще има разхлаждащи валежи

30.06.2020 | 07:15 Редактор: Тодор Петров

И през днешния ден слънчевото време продължава. Следобед ще се развиват купести облаци. Над Добруджа ще има разхлаждащи валежи. Минималните температури в населените места са от 16 до 21 градуса. Вятърът ще бъде от северозапад, слаб със скорост до 5 м/с. Максималните температури на въздуха са от 30 до 35 градуса, в района на Сандански - до 37.

По Черноморието също ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде слаб от югоизток. Максималната температура на въздуха е от 29 до 32 градуса. Морската вода е с температура от 21 градуса по северното крайбрежие и до 23 градуса по южното. Вълнението ще бъде слабо, с височина на вълната до 1 метър, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева

Над планините в следобедните часове ще има значителна облачност със слаби превалявания и прегърмявания главно над Пирин. Вятърът по високите части над 2200 м ще бъде до умерен от северозапад със скорост до 7 м/с , в ниските части - слаб със скорост до 5 м/с . Максимална температура на 2500 м височина ще достига около 15 градуса, а на 1500 м - до 20-21. 

В сряда отново ща има много слънце и високи летни температури. Градусите в традиционно най-топлите места ще достигат 36-38. В четвъртък, петък и събота обаче в западните райони ще има разхлаждащи валежи, а на изток ще бъде слънчево и топло, като дневните температури ще достигат 28-33 градуса. В неделя се очакват краткотрайни валежи и гръмотевици над цялата страна. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК