Лекарите от болницата във Велинград оттеглиха оставките си

Медицинските специалисти са преценили, че не трябва да оставят без здравна помощ близо 60 000 жители

27.06.2020 | 18:05 Редактор: Ралица Братанова
Лекарите от болницата във Велинград оттеглиха оставките си

Лекарите от общинската  болница във Велинград решиха да оттеглят оставките си, които подадоха тази седмица в знак на недоволство, че нямат условия да лекуват пациенти с Ковид-19.

Медицинските специалисти са преценили, че не трябва да оставят без здравна помощ близо 60 000 жители на три общини - Велинград, Ракитово и Сърница.

Те подкрепят исканията си, едното от които е към местната община-да се направи асансьор към сектора по Ковид-19- и да бъде изнесен Филиалът за спешна медицинска помощ от сградата на болницата. Ще бъде направено най-доброто за обгрижване на хората. Няма да има оставки, ще продължат да лекуват, потвърди и кметът на курортната община д-р Костадин Коев.

Предстои да бъде направен проект и взето строително разрешение за изграждането на външен асансьор в здравното заведение, който да обслужва работещи и пациенти в сектора по Ковид-19. В момента 9 души са с коронавирусна инфекция, които се лекуват в отделението.

Сред тях е и санитарка в болницата, която вчера е дала положителна проба. Здравното заведение се нуждае от персонал и за да се обгрижват пациентите се разчита на лекари и помощен персонал.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
В малките населени места положението с медицинската помощ е най-сериозно. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Какво да правят...хора са.Дано има някакво решение на проблемите на местно ниво. Срамота е да се неглижира заплащането на лекарите. Сигнализирай за неуместен коментар