Медици от Велинград подадоха колективна оставка, били унижени

Недоволството им е и срещу лошите условия и променящите се правила за лечението на пациенти с коронавирус

25.06.2020 | 10:55 Редактор: Ралица Братанова

Лекари, медицински сестри и лаборанти от многопрофилната болница във Велинград подадоха колективна оставка, но засега остават на работните си места. 

В писмо до медиите медиците заявяват, че се чувстват унижени от кмета на Сърница, който ги обвинявал в отказ да приемат пациенти с Ковид-19.

 Недоволството на медиците е и срещу лошите условия и променящите се правила за лечението на пациенти с коронавирус. 

Медиците във Велинград настояват за ясни указания как да се лекуват пациентите в малките общински болници, както и кога по-тежките случаи могат да бъдат пренасочвани към по-големи лечебни заведения. 

Лекарите отхвърлят категорично обвиненията на кмета на Сърница, че са отказали да приемат пациентка от там. Зад исканията на медиците застава и ръководството на болницата във Велинград. 

"Условията ни за работа са изключително трудни в условията на спешност и за съжаление само в нашата болница в общината приемаме пациенти със съмнения за Ковид, както и лекуваме доказани", обясни управителят на МБАЛ-Велинград д-р Жеко Чешмеджиев.

От РЗИ в Пазарджик обаче припомнят, че в началото на пандемията от именно от лечебното заведение са поискали разкриването на отделение за коронавирус. 

От общинския кризисен щаб са разгледали предложенията на ръководството на болницата за справяне с проблема. 

Ако все пак се стигне до колективни оставки, общинското ръководство ще търси съдействието на частната болница във Велинград. 

Вижте повече по темата в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Сега да ходят да им се молят да не напускат. Въпреки че що за оставка, като са на работните си места! Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 1
Траян
преди 3 години
Върнах се от Куба преди две седмици. Шашнах се там от постиженията им в медицината,образованието и селското стопанство и от организацията им срещу Корона вируса. И това на фона на тежки санкции и ембарго....А ние загиваме в блатото на либерал-демокрацията с помощта на западните"приятели" и"велика" Америка Сигнализирай за неуместен коментар