Предприемач: Ковид кризата е идеалният момент за инвестиции

Причината - паднала е цената на активите, посочи Милен Иванов

24.06.2020 | 21:09 Редактор: Александра Иванова
Предприемач: Ковид кризата е идеалният момент за инвестиции

Ковид кризата е идеалният момент за инвестиции. Причината - паднала е цената на активите. Това заяви създателят на CEO club Bulgaria, CEO angels club и представител на Founders Institute за България Милен Иванов във втория панел на дискусията "Предприемачи на бъдещето", организирана от Investor Media Group.

"През следващите пет години ще инвестираме в бизнеси, не в проекти и идеи, които променят света. Трябва да виждаме валидация от пазара и продажби. Инвестиционните намерения по време на криза са в графата "Дай да видим какво ще стане", заяви Милен Иванов. 

Той подчерта, че основният формат за комуникация е онлайн - предимство, и това се е оценило по време на пандемията. Той съобщи, че компанията е направила клон в Лондон в началото на кризата, а в Амстердам по време на пандемията. Съветът му е предприемачите да се ориентират отрано и да не останат на ниво "флиртуване с идеите", а да се възползват от това, че нови три или четири ангелски групи ще стартират в България. Бизнес ангелите преценяват предприемачите, за да вложат "умните си пари". 

"Търси се коинвеститор, затова събираме хора с различна експертиза и опит за сделки, за да се постигне комфорт и диверсификация на портфолиото с 15-16-17 компании", посочи той.

Според Иванов цената на идеята е близко до нула без реализация, а екипът е всичко. 

"Ние сме по-малко инвестиционни банкери, повече стимулираме собствениците на идеи – това е основният актив, който оценяваме", каза той.

Още по темата четете в investor.bg

Онлайн конференцията на Investor.bg "Предприемачи на бъдещето" се осъществява с генералната подкрепа на Пощенска банка, както и с подкрепата на Индустриален Холдинг България и Общински гаранционен фонд за малки и средни предприятия. Институционални партньори са ABLE, Британо-българската бизнес асоциация и "Тук-Там", а медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria, dnes.bg, money.bg и smartmoney.bg.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК