fallback

Радев: Прокуратурата не спазва следствената тайна

Коментарът му идва по повод огласените чатове между Пламен Узунов и Пламен Бобоков

24.06.2020 | 14:00 Автор: Ивет Арабова

Прокуратурата дава тон за погазване на закона - не спазва следствената тайна. Това коментира президентът Румен Радев пред журналисти по повод огласените чатове на Пламен Узунов с Пламен Бобоков.

Държавният глава бе категоричен - твърденията на обвинението се обявяват като присъда. По думите му е ясно кой има интерес от отвличането на вниманието от скандалния запис и снимките в спалнята на премиера Борисов.

"За съжаление, прокуратурата в тази ситуация се очертава все повече като политически играч, който подпомага кризисния PR на министър-председателя", заяви Радев. 

Според президента прокуратурата надвишава правомощията си като навлиза в сферите на други институтции.

На обивенията отговориха не от държавното обвинение, а от "Дондуков" 1. 

"Те вече толкова са заседнали в тресавището, че никога не могат да говорят нито за правосъдна система, нито за корупция, нито за лобизъм", коментира Бойко Борисов. 

Попитан дали вярва на Пламен Узунов и дали ще го отстрани, Радев заяви, че не може да съди по откъсъчно и тенденциозно представена информация. И обяви, че очаква справедливостта да бъде възстановена с подхващане на истинските случаи.

"Това не е кой да е съветник, това му е "най-чистият" му човек", посочи Борисов по повод съветника по правни въпроси на Румен Радев.

От своя страна президента настоя за независима експертиза на записа, за който се твърди, че е с гласа на Бойко Борисов.

Вижте още в репортажа на Милена Енчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback