Ново огнище на Ковид-19 пламна сред служители на МВР-Пазарджик

12 положителни проби са установени в звено "Български документи за самоличност"

19.06.2020 | 09:36 Редактор: Александра Иванова

Ново огнище на Ковид-19 в Пазарджик, 12 положителни проби са установени при служители на местното районно управление. Случаите са в звено "Български документи за самоличност". Това съобщиха от РЗИ в града.

Първият открит случай на служителка на ОД на МВР в Пазарджик е в сряда. След това са направени тестове и на останалите работещи, които установяват още заразени. 

"Единадесет от тях работят в паспортна служба "Български документи за самоличност" в град Пазарджик и една е служителка, пак на същото звено - в Панагюрище. За радост те са в добро здравословно състояние", обясни директорът на РЗИ - Пазарджик, д-р Фани Петрова.

Днес пред звеното в областния град имаше опашка от чакащи, за да получат своите документи. 

"Макар и в редуциран състав колегите успяват да осъществят административното обслужване на граждани, защото знаете -  голяма част от състава беше установен с положителни проби за коронавирусна инфекция. Тези лица са карантинирани. Карантинирани са и техните контактни лица", каза говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

През днешния ден се извършва дезинфекция и на сградата на Районното управление в Панагюрище, тъй като и там има служителка с положителна проба за Ковид-19. Очаква се звеното за издаване на документи там да работи през следващата седмица.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК