Почина 41-годишният софиянец, приет с Ковид-19 в болница в Бургас

Постоянно се влошаваше, нямаше никакво подобрение, каза д-р Бойко Миразчийски

17.06.2020 | 12:12 Редактор: Тодор Петров
Почина 41-годишният софиянец, приет с Ковид-19 в болница в Бургас

Почина 41-годишният софиянец от кайт къмпинг "Градина" край Черноморец, който преди седмица беше приет в бургаската областна болница с положителна проба за коронавирус. Това съобщи за БНР изпълнителният директор на здравното заведение д-р Бойко Миразчийски.
 

"Почина днес сутринта. Беше в много тежко състояние, още при приемането беше на кислородотерапия. Дори и в първите 24 часа след това беше и интубиран. Постоянно се влошаваше, нямаше никакво подобрение при него. Още първият скенер, който направихме, показа, че белият му дроб е поразен. Почти нямаше дишане. Направихме всичко възможно, но се стигна до този край. Оплакванията му са започнали още преди 5 дни до една седмица преди да дойде при нас. Не мога да кажа дали е било късно, защото не знам дали е бил лекуван някъде и дали се е влошил като е пристигнал на морето", обясни д-р Миразчийски.

Той призовава хората да продължават да спазват противоепидемичните мерки, да носят предпазни средства, да спазват дистанция и да се извършва задължителната дезинфекция. 
 
Това е втори смъртен случай на заразен с Ковид-19 в Бургас.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години