Седмокласниците преразказваха "Задача с много неизвестни" на Мормареви

Малките матури се проведоха при засилени мерки за сигурност

15.06.2020 | 13:55 Редактор: Ивет Арабова

60 000 седмокласници от цялата страна се явиха на Националното външно оценяване по български език и литература. Учениците писаха преразказ по разказа на братя Мормареви "Задача с много неизвестни".

Малките матури се проведоха при засилени мерки за сигурност. 

В столичното 51-во СОУ подготовката за малките матури започва още преди дни с щателна дезинфекция. "Сградата е дезинфекцирана още в петък, всеки чин, всеки стол", обясни директорът на училището Асен Александров. 

Днес столичното училище посрещна 121 седмокласници. Достъпът до сградата както на децата, така и на квесторите ставаше при засилени мерки за сигурност. 

"Всяко от децата трябва да премине през тази санитарна рамка. Първо ръцете си дезинфекцира, след това има нещо като гъста мъгла, която ги дезаинфекцира напълно, взимат си маски или си носят своята", подчерта Александров.

Осигурено беше и спазването на дистанция по време на самия изпит. Според директора на училището дистанционното обучение не би се отразило негативно на резултатите на децата. Достатъчно време за подготовка и учене е имал и Николай. Разказва, че по-време на пандемията е чел повече. 

"Правих повече тестове, преговарях си повече материал", сподели седмокласникът.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК