Ремонтът на Околовръстното в София изнерви шофьорите

Образуваха се задръствания

15.06.2020 | 15:53 Редактор: Тодор Петров

Задръстването в столичния квартал "Младост" заради ремонта на част от Околовръстното шосе изнерви шофьорите. Ремонтните дейности ще продължат до 10 септември.

Заради изграждането на нов надлез при 40-ти км. от Софийски околовръстен път се спира трафикът и в двете посоки, а транзитно преминаващите автомобили се отклоняват от магистралите "Струма", "Тракия" и "Хемус" по Северната скоростна тангента. 

"С разширението на над 6 км. от Софийския околовръстен път в отсечката от пътен възел "Цариградско шосе" до пътен възел "Младост", което стартира през октомври миналата година, съществуващият двулентов път ще бъде реконструиран в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари", обясни Георги Терзийски от АПИ.

Ден след затварянето на участъка обаче вече има недоволни от временната организация на движението. От Общината призоваха гражданите да бъдат търпеливи и заявиха, че са предприети мерки за по-лекото преминаване на автомобилите . 

"Очакваше се по-голям трафик. Препрограмирали сме всички светофари. Защо този ремонт не се извърши по врeме на двата месеца изолация – за това питайте АПИ ", отбеляза директорът на дирекция Управление на трафика Димитър Петров.

Най-потърпевши се очаква да бъдат хората, живеещи в Самоков, които ще трябва да търсят алтернативни начини за влизане в столицата. Очаква се ремонтните дейности да продължат до 10 септември. 

Вижте повече в репортажа на Божила Симова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК