Стотици се юрнаха към Гърция, "Кулата" се задръсти от коли

На границата ще се тестват избирателно хора за коронавирус

15.06.2020 | 13:32 Редактор: Ивет Арабова

От днес Гърция отменя 7-дневната задължителна карантина за влизане в страната. Новината, че южната ни съседка отваря границите си точно по обед задръсти граничен пункт "Кулата" още сутринта. 

Десетки автомобили, в които имаше и малки деца, стояха с часове на пътя в очакване да преминат границата. 

"За Лефкада, Янина първо с двете внучки, имаме резервация още от преди и използваме първия ден, като се надявахме да е по-малък трафикът, но малко е натоварено, като гледам", каза Любомир Донев, който пътува за Гърция.

Тръгналите за почивка бяха търпеливи, за разлика от други.

"Ние не сме за Гърция. Казах одеве на полицаите да ме пуснат да се върна, не ме пуснаха и сега се събираме коли, които не сме за Гърция и нямаме работа тука на опашката", сподели Борислав Коемджиев.

В края на деня колоната от автомобили се изчисти, но нейно място се образува опашка от тирове. Всичко това се случи, след като множество граждани се втурнаха към Гърция още преди да падне обявената карантина в 12 ч.

"Нямаше проблем от страна на полицейските служители, както беше обявена от гръцките власти. Падането на карантината бе насрочено за 12 ч. на 15 юли. Голяма част от гражданите не се съобразиха с това и пристиганаха още през ранните часове, дори още от полунощ имахме чакащи граждани, които по тяхна воля изчакваха карантината да падне в обявения час. Бяха се натрупали голям брой автомобили, създадохме организация с гръцката полиция и бяха пропуснати по въможно най-бързия начин", заяви началникът на ГКПП Кулата главен инспектор Атанас Георгиев.

На пътуващите към южната ни съседка ще бъдат правени избирателно тестове за Ковид-19. На границата те ще попълват и декларация, че нямат симптоми на коронавирус.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
комитата
преди 3 години
докато при комшиите курортите с е пукат по шевовите нашите пустеят,както казва гурото н атуризма Ангелакова -няма записали с е но за радост няма отказали се туристи Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Много ясно, ние си обичаме Средиземно море! Все пак сме имали излаз ;р Ходим да нагледаме ситуацията. Сигнализирай за неуместен коментар