Oблекчават мерките: Гърция с план за туризма, Италия отваря бизнеси

От 15 юни Франция отменя ограниченията по границите си за пристигащите от ЕС

13.06.2020 | 13:59 Редактор: Юлия Христова

Заразените с коронавирус в света са над 7.700 милиона души, а жертвите - 428 000. Бразилия вече е на второ място по брой починали след Съединените щати - над 41 000. Преди това беше Великобритания. Гърция обяви плана си за туристическия сезон, а редица европейски страни минават към нова фаза в отхлабване на мерките. 

От понеделник Гърция отваря за влизане без карантина само границата с България. Пътниците от няколко европейски страни с висока заболеваемост ще се тестват задължително на летището при пристигане.

От понеделник ще има международни полети на летищата в Атина и Солун. При положителна проба - задължителна е 14-дневна карантина. От 1 юли ще работят и летищата на гръцките острови.

Ще се правят тестове по островите, осигурени са и кораби с пълно медицинско оборудване.

От 15 юни Франция отменя ограниченията по границите си за пристигащите от Европейския съюз. Двуседмичната карантина обаче остава за жителите на Испания и Обединеното кралство. А в Италия от другата седмица започва нова фаза на смекчаване на мерките. От понеделник отварят кината. В кина и музеи обаче не трябва да има повече от 200 души. 

От 25 юни ще може да се практикуват любителски "контактни спортове". А от 14 юли ще отворят и дискотеките - и на открито, и на закрито. Остава изискването за спазване на социална дистанция и забраната за събиране на много хора. Разрешават се демонстрациите, но не и шествията.

А съпругата на президента на Украйна Володимир Зеленски - Олена, е заразена с коронавирус. Заради това Зеленски, който преди време заяви, че иска да се зарази, за да покаже, че болестта не е чума, ще в контакт само със сътрудниците си и бодигардовете си.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Надявам се и това лято да почивам в Гърция. Сигнализирай за неуместен коментар