Хладното и дъждовно време трайно се е установило у нас

В събота и в неделя повече ще бъдат облаците над Северна и над Източна България

12.06.2020 | 07:20 Редактор: Тодор Петров

В последния работен ден от седмицата отново ще бъде хладно. Над страната ще се установи облачно време. На много места ще вали, като най-слаби ще бъдат валежите в Софийското поле. Ще прегърмява над района на Добруджа, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Вятърът ще бъде от запад, до умерен, със скорост до 7 метра в секунда. Максималната температура на въздуха е от 20 до 26 градуса. По Черноморието ще бъде облачно. Следобед ще вали и гърми. Вятърът ще бъде слаб от югоизток. Максимална температура на въздуха е от 25 до 27 градуса. 

Над планините ще има значителна облачност. Ще превалява и прегърмява - по -интензивно в Източна Стара планина. Вятърът по високите била и върхове ще бъде от север - засилен. Максималната температура на 2500 м височина ще достига около 5 градуса, а на 1500 м - около 11-12. 

В събота и в неделя повече ще бъдат облаците над Северна и над Източна България. С подсилен дневен ход облаците над страната ще се увеличават. В следобедните часове ще превалява - по-интнезивно в Добруджа и в Тракия. В централните части от Дунавската равнина ще прегърмява, но пък няма да има условия за силни градушки. 

В понеделник и във вторник валежите ще бъдат отново често явление у нас. Условия за гръмотевични бури ще има в северните райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Радвам се, че се пълнят нуждаещите се язовири, обаче вече се набръчкахме от влага...айде да дойде това лято ( Сигнализирай за неуместен коментар