Случаят "Полфрийман" ще остави в нас накърнено чувство на справедливост

Австралиецът избягва да се върне в родината си, където не е популярен колкото тук, посочи Явор Нотев

10.06.2020 | 21:39 Редактор: Александра Иванова

Австралиецът Джок Полфрийман поиска възобновяване на делото за убийството на студента Андрей Монов. Той получи 20-годишна присъда, но бе освободен предсрочно 12 години по-рано. През есента на 2019 г. Полфрийман не излежа присъдата си докрай заради данни, че се е поправил по време на престоя си. 

Депутатът от "Атака" Явор Нотев заяви пред "Денят ON AIR", че делото е сложно, защото подлежи на доказване дали дадено лице се е поправило и превъзпитало.

"Джок Полфрийман е убиец, доказан. Случаят ще остави в нас накърнено чувство на справедливост. Той има произнесен съдебен акт от български съд, който го признава за такъв. Това, което предизвика реакция, беше неговото предсрочно освобождаване, което формално беше изпълнено от компетентен съд в рамките на правомощията, които законът дава на този съд. Съдържанието на мотивите на този съдебен акт събуди възражения и недоволство, което аз споделям", коментира Нотев пред Bulgaria ON AIR.

Полфрийман поиска възобновяване на делото, защото смята, че охранителните камери, заснели убийството на студента Монов, доказват, че е убил при самозащита. Нотев коментира, че това твърдението е внушение. 

"Той търси изява тук и избягва да се върне в родината си, където той не е толкова популярен колкото тук", посочи депутатът.

Явор Нотев коментира, че и семейството на убития Андрей Монов е гледало видеото от нощта, в която синът им е убит.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК