Високи температури, но с очаквани валежи и гръмотевици

Максималните градуси ще са от 24 до 30

10.06.2020 | 07:30 Редактор: Искра Ангелова

Днес температурите в населените места ще бъдат от 14 до 18 градуса. Предиобед ще има повече слънце, но бързо ще се развиват мощни купести облаци, като има условията за силни гръмотевични бури. Ще превалява и прегърмява в западните и централни райони.

Има условия за градушки в Дунавската равнина и в Тракия. Само по Черноморското крайбрежие вероятността за валежи е малка. Вятърът ще бъде от югозапад слаб със скорости до 5 м/с. Максималните температури ще са от 24 до 30 градуса, а в североизточните райони - до 31. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

По Черноморието облачността ще бъде разкъсана. Възможни са слаби валежи близо до склоновете на Стара планина,достигащи да крайбрежието на Черно море. Вятърът ще бъде слаб от югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 24 до 26 градуса. Морската вода е с температура от 16 до 18 градуса. Вълнението ще бъде слабо.

Над планините ще има разкъсана облачност, по-значителна следобед. Ще превали и прегърми. По-силни гръмотевични бури се очакват в Рила, Пирин и Родопите. Вятърът по високите била и върхове ще бъде до умерен от юг до 7,8 м/с. Максимални температури на 2500 м височина ще достигат около 10 градуса,а на 1500 м около 16, 17. 

В четвъртък ще се запазят и условията за развитие на мощни гръмотевични облаци над страната. В петък ще превалява и прегърмява главно в западната половина от страната. Температурите ще се задържат от 24 до 29 градуса.

В събота и в неделя повече ще бъдат облаците над Северна и над Източна България. С подсилен дневен ход облаците над страната ще се увеличават. В следобедните часове ще превалява, по-интензивно в Добруджа и в Тракия. В централните части от Дунавската равнина ще прегърмява, няма условия за силни градушки.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК