Седмицата започва със слънце, но идват гръмотевици и дъжд

Има условия за градушки в Дунавската равнина

08.06.2020 | 07:20 Редактор: Искра Ангелова

Новата седмица започва със слънце. Сутринта температурите в населените места ще бъдат от 12 до 17 градуса. Времето ще бъде динамично и от запад ще се заоблачава. 

Следобед над цялата страна ще превалява и прегърмява, като в Дунавската равнина и в Тракия гръмотевичните бури ще бъдат силни. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Вятърът ще бъде от запад-югозапад слаб със скорост до 5 м/с. През нощта в Добруджа ще продължи да превалява, а на запад валежите ще спират. Максималните температури ще бъдат от 25 до 30 градуса. 

По Черноморието облачността ще бъде значителна със следобедни превалявания. Вятърът ще бъде слаб от югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 25 до 26 градуса. Морската вода е с температура от 16 до 18 градуса. Вълнението ще бъде слабо. 

Над планините ще има разкъсана облачност, по-значителна следобед. Ще превалява и прегърмява, което значи, че времето не е особено подходящо за любителите на туризма. 

Вятърът по високите била и върхове ще бъде до умерен от югозапад със скорост до 7,8 м/с §. Максимални температури на 2500 м височина ще достигат около 12 градуса, а на 1500 м около 17, 18.

Дъждовно ще е времето и през цялата седмица у нас. Във вторник условията за силни гръмотевични бури ще продължат. Ще превалява и прегърмява в западните и централни райони.

Има условия за градушки в Дунавската равнина. Само над южното ни Черноморско крайбрежие вероятността за валежи е малка. В сряда и в четвъртък слабо ще се запазят и условията за развитие на мощни гръмотевични облаци над страната. 

В петък ще превалява и прегърмява главно в западната половина от страната. Температурите ще се задържат от 24 до 29 градуса.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК