Майката на нахапаното от куче дете: Никога не съм виждала такива травми

Семейството на Марк ще потърси психолог, за да преодолее детето травмите от преживяното

03.06.2020 | 18:45 Редактор: Ивет Арабова

10-годишно дете от град Крън беше жестоко нахапано от 50-килограмово куче. Кане корсото било със стопанката си на разходка, но без намордник. Детето е с множество наранявания по гърба, раменете и в областта на бъбреците. 

Дни преди 1 юни 10-годишният Марк се прибира след игра с приятели към вкъщи. По пътя среща жена с голямо куче.  "Питах собственичката му дали мога да го погаля, тя отговори “не”, защото кучето е зло. После аз отивах към вкъщи по същия път и кучето започна да ръмжи", споделя нахапаното дете.

Марк побягва, но кучето успява да се изтръгне от каишката си. Настига момчето и го поваля. "Никога през живота си не съм виждала такива травми на живо. Сякаш го беше била мечка, сякаш някой го беше клал", разказа майката на Марк - Деница Господинова.

Петима души, в това число и собственичката, опитват десетина минути да отърват детето от зъбите на 50-килограмовото куче. Майката разбира от съседи за случилото се и хуква по улицата. 

"Бяха много жестоки нараняванията, по гърба, по крака, по рамото, много уплашен целия ,в кръв и много блед, треперещ, плачещ", каза още майката на детето.

Кучето е било без намордник. На близките стопанката на животното казала, че искала само да го прекара от къща към друга. Собствениците на животното засега отказват коментар - искали да се посъветват с адвоката си. А семейството ще търси психолог, за да помогне на Марк да преодолее ужаса от нападението. 

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК