Сватбена фирма "фантом" изпраща булчински рокли в торби за боклук

Излъганите бъдещи булки са много и провеждат собствено разследване

01.06.2020 | 19:37 Редактор: Наталия Тотева

Мнима фирма върти измами с булчински рокли. Чрез профил в социалните мрежи фирмата продава роклите като ги изпраща по куриер. Сватбените рокли пристигат опаковани в торби за боклук.

В началото на годината Антония Божкова попада на страница за луксозни булчински рокли в социалните мрежи. Предстоят ѝ няколко месеца до сватбата, а примамливите намаления я карат да се спре точно на тези рокли. Тя си уговаря среща и пътува до Велико Търново, за да ги види на живо.

"На място ни посрещна въпросната жена, която се представи за Магдалина, но се оказа, че не това е нейното име. Уговорката ни с нея беше да бъде изработена за 3 месеца, краят на април да отида на първа проба", коментира Антония.

В средата на март Антония получава съобщение, че роклята ѝ е готова и ще бъде изпратена по куриер, а тя трябва да плати останалата част от сумата.

"Аз трябваше да облека роклята в куриерската фирма и да се снимам с нея. Нямаше как да се съглася на тези условия", добави още тя.

Започва безкрайна кореспонденция с обиди. Оказва се, че капарото не може да бъде върнато, а ако все още иска булчинската си рокля, трябва да отиде до Варна или да я вземе с куриер. Ако са необходими корекции, то тя трябва да ги плати сама.

Младата жена разбира случайно, че има и други момичета като нея. След дълги разправии все пак получава роклята си по куриер.

"С куриерска фирма, намачкана, нагъната в ето такъв плик в торба от боклук – черна", обяснява бъдещата булка.

Вижте още в репортажа на Михаела Карабельова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК