Борбата за бъдещето на Националната детска болница не е приключила

Коментар на педиатъра д-р Адил Кадъм

28.05.2020 | 07:45 Редактор: Ивет Арабова

Събарят старата сграда в двора на "Александровска болница", която бе предвидена за педиатрична клиника. До това решение се стигна след среща на родители, архитекти и педиатри с премиера Бойко Борисов. 

"Борбата не е приключила, това е първа и малка стъпка. Борисов прояви добрата воля да види истината. Детската болница не е само сграда, тя трябва да се обезпечи и с техника, персонал", каза за "България сутрин" педиатърът Адил Кадъм.

Тя заяви, че са умерени оптимисти, тъй като са били уверени, че ще бъде избран най-добрият проект.

"Проект реално няма. Детайлен анализ на нуждите на българското детско здравеопазване също няма. Ние не сме злопаметни. Националната гражданска инициатива предлага да се променят сроковете с до 6 месеца", отбеляза д-р Кадъм в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че от Националната гражданска инициатива настояват за съвет, който ще гарантира за всички стъпки при строежа на Националната детска болница.

"Идеи се дават не само от медицински персонал, а и от родители. Основните движещи сили в тази национална гражданска инициатива са склонни да работят безвъзмездно, за да се случи това. Не трябва да забравяме, че една национална педиатрия няма нужда да дублира много тесни специализирани звена, тъй като няма достатъчно пациентопоток за тях", посочи педиатърът. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Да, Борисов щото досега не е бил в час и не е знаел. Ако някой си мисли, че министър може да прави каквото и да е без той да е одобрил - много е наивен! Просто той е популист и нямаше как! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Толкова логични ситуации и толкова трудно се взима решение за тях. Щом нещо не е годно за използване, значи не го използваме... Сигнализирай за неуместен коментар