Депутатът, преборил Ковид-19: Преобърна разбиранията на вирусолозите

Размерът на клиничната пътека трябва да се актуализира, той не покрива лечението на коронавирус, посочи Хасан Адемов

27.05.2020 | 21:55 Редактор: Александра Иванова

Депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов се изправи очи в очи с Ковид-19. Той бе първият депутат, заразен с вируса, но след лечение във ВМА се възстанови. Адемов заяви пред "Денят ON AIR", че коронавирусът е преобърнал всички разбрания на вирусолозите и имунолозите.

"Сега светът и здравеопазването се запознават с Ковид-19. На практика познанията не са убедителни и не дават достатъчно информация дали може да бъде произведен медикамент за това заболяване", коментира той.

Хасан  Адемов заяви, че размерът на клиничната пътека трябва да се актуализира. Тя струва 680 лв., а лечението на пациентите с Ковид-19 реално излиза 2000 лв. 

"Естествено е, че лечебните заведения, които приемат най-много болни от коронавирус, ще натрупат задължения. Тези задължения няма кой да ги покрива. Това е работа на Лекарския съюз и на надзорния съвет на НЗОК. Те трябва да направят всичко възможно да актуализират тази сума, защото е недостатъчна", посочи депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Според д-р Адемов един от проблемите, които не сме разрешили успешно в битката с Ковид-19, е броят на заразените медици.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК