КАТ вади двойно повече патрули, за да следят обстановката в страната

Очаква се засилено движение по пътищата заради трите почивни дни

23.05.2020 | 11:06 Редактор: Ралица Братанова
КАТ вади двойно повече патрули, за да следят обстановката в страната

И днес се очаква засилено движение по пътищата заради трите почивни дни. КАТ вади двойно повече патрули, за да не се стига или поне да се намалят инцидентите.

През уикенда ще има множество специализирани акции, насочени към контрол на водачите, употребили алкохол, наркотици. Ще бъде следено и за висока скорост.

За улеснение на водачите ще бъде създадено реверсивно движение в посока изход от София посока Перник, като днес са отворени две ленти в посока изход и една в посока вход. 

Движението ще бъде обърнато в понеделник - две ленти ще бъдат в посока вход, една лента в посока изход.
Към полицейските акции ще се включат и екипи на жандармерия, които ще както за спазване на безопасността на движението, така и за спазване на противоепидемиологичните мерки. 

Приоритет са районите около училищата, както и паркингите на големите магазини и търговски центрове - места, където е възможно струпване на голям брой хора.

На вниманието на охранителните органи ще са и зрелостниците. Най-големите нарушения до сега са струпвания на абутириенти, които празнуват по паркингите на магазините.

По-интензивен трафик се очаква и по границите, след като отпадна забраната за граждани на ЕС и Шенген да влизат в страната ни.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Вместо престъпниците да гонят те абитуриентите щели да вардят. Сигнализирай за неуместен коментар