"Воля": Държавните бензиностанции да се строят на държавни земи

Няма да има взрив на цените на имотите, ако се действа правилно, посочи депутатът Пламен Христов

21.05.2020 | 22:20 Редактор: Александра Иванова

След като Министерството на финансите предложи да се създадат държавни бензиностанции, сред обществото забушуваха различни реакции. Заговори се и за взривяване на пазара на имоти, тъй като има два основни компонента при определянето на стойността на една бензиностанция - цената на земята и цената на съоръженията. 

Депутатът от "Воля" Пламен Христов заяви пред "Денят ON AIR", че такава опасност няма да има, но само при правилно създаване, управление и контрол.

"Не би следвало да има сътресения нито на пазара за имоти, нито проблеми с нарушаване на интересите и принципите на свободната конкуренция в страната", посочи той.

Христов разясни, че ще е необходимо да се построят между 50 и 100 бензиностанции. Те ще струват не повече от 200 млн. лв. А за да се избегне качване  на цената на земята, на която ще се строят бензиностанциите, може да се използват държавни земи.

"Държавата притежава много държавни имоти, които могат да се използват за създаването на такива бензиностанции. Не е решаващо мястото, а цената", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът от "Воля" прогнозира, че цените на горивата ще паднат. 

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК