Пешева, "Воля": Държавните бензиностанции ще струват само 200 млн. лв.

Хората ще зареждат на всеки 30-и и 40-и километър, посочи депутатът Елена Пешева

15.05.2020 | 22:12 Редактор: Александра Иванова

Министерството на финансите предложи да се създадат държавни бензиностанции. Идеята е нова "Държавна петролна компания" да съхранява и обновява резервите на петролни и енергийни продукти. В рамките на една година в цялата страна ще се изградят държавни бензиностанции и складови бази.

Според депутата от "Воля" Елена Пешева, проектът ще изисква 2 години. Тя припомни пред "Денят ON AIR", че идеята за държавна бензиностанция е била дадена преди 3 години именно от партията на Веселин Марешки.

"Коректно е "Воля" да оглави този проект, защото е наша идея, а и сме вещи по темата", посочи Пешева пред Bulgaria ON AIR.

Замислено е бензиностанциите да бъдат построени на всеки 30-и и 40-и км. А около 200 милиона лева ще са нужни за реализирането на предложението. 

"Сумата не е нещо непосилно за държавата, имайки предвид колко разходи се дават за какво ли не", коментира депутатът от "Воля".

От партията смятат, че не е необходимо да се прави проектозакон за създаването на държавна бензиностанция, като може да мине под шапката на Министерството на икономиката.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
начи
преди 3 години