Хоум офис за служителите с малки деца и след извънредната обстановка

Преценка на съответната фирма е дали работата от вкъщи е приложима 

21.05.2020 | 10:00 Редактор: Тодор Петров
Хоум офис за служителите с малки деца и след извънредната обстановка

Служители в частни фирми и чиновници с малки деца да продължат да работят от вкъщи и след падането на извънредната обстановка у нас. Това препоръчват голяма част от ведомствата у нас, както и по-големите работодателски организации в страната. 

В няколко министерства и държавни агенции вече са разпратени заповеди, че родителите на деца до 12-годишна възраст могат да останат да работят дистанционно, въпреки че детските заведения вече започват да отварят врати. За тези, които пък задължително трябва да са на работа, но няма на кого да оставят децата си, се препоръчва да излязат в отпуск, пише "Монитор".

Според Българската търговско-промишлена палата (БТПП), максимално бързо трябва да се използват всички възможности за възстановяване режима на работа на българската икономика без ограничения. Бизнесът подкрепя всички модерни форми на работа, в това число и тази от вкъщи. 

Преценка на съответната фирма е дали работата от вкъщи е приложима за конкретния предмет на дейност. Факт е, че и по време на най-стриктните ограничения, съпътстващи коронакризата, това беше една сериозна възможност за продължаване функционирането на много предприятия, неправителствени организации и други, коментираха от БТПП.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК