Не било сигурно, че намаленото ДДС ще донесе дивиденти на туризма

Доверието в БСП ще се върне, когато партията смени лидера си, коментира депутатът Димитър Стоянов

20.05.2020 | 21:54 Редактор: Александра Иванова

Бюджетната комисия в парламента даде зелена светлина на промените в Закона за Данък добавена стойност. В отсъствието на председателя на комисията Менда Стоянова и финансовия министър Владислав Горанов депутатите от ресорната комисия приеха предложението за намаляване на ДДС от 20% на 9% за туризъм и книги.

Депутатът от БСП Димитър Стоянов обяви пред "Денят ON AIR", че правителството отново е решило въпроса "на парче, а не цялостно".

"9% ДДС в тези две области е добро тогава, когато има намаление на съответните стоки. Тогава, когато се запазят цените, а данъкът добавена стойност намалее, тогава приходите в хазната ще бъдат значително по-малки. На мен ми се струва, че в случая това би се получило", посочи депутатът.

Димитър Стоянов коментира и как БСП ще си върне доверието на хората.

"Доверието се строи с години и се губи с часове. Надявам се, че изборът на новия лидер ще повдигне очакванията на хората по отношения на БСП. Както се казва - "не уцелихме ваксата". Защото заложихме на това какви мерки трябва да се вземат за излизане от кризата покрай Ковид-19. Не преценихме добре ситуацията. Беше неправилно да се разграничим от ГЕРБ", заяви Стоянов пред Bulgaria ON AIR.

Според депутата от БСП положението в бизнеса е изключително тревожно. Има напрежение между браншовете заради неравни условия. Не е ясно и каква ще бъде ситуацията, ако коронавирусът се завърне.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК