КЗК запечата петролната и газова асоциация

Акцията е част от разследването за определянето на цените на горивата

20.05.2020 | 18:42 Редактор: Искра Ангелова

Комисията за защита на конкуренцията направи внезапна проверка и запечата Българската петролна и газова асоциация. Акцията е част от разследването за определянето на цените на горивата. 

За затварянето на офиса на Българската петролна и газова асоциация съобщиха от КЗК, след като са направили проверка в централния офис на сградата.

Проверката засяга една от най-големите вериги на пазара, а действията на КЗК са извършени със съдействието на МВР след съдебно решение на Административния съд в София. При посещението си КЗК не са открили никого, заварили са офиса затворен и недостъпен.

От Българската петролна и газова асоциация заявиха за Bulgaria ON AIR, че от началото на извънредното положение голяма част от екипа им работят от домовете си.

Проверката на КЗК идва само 2 дни, след като правителството обяви, че ще се създаде държавна петролна компания с над 100 бензиностанции.

При нарушаване целостта на печатите ще последват глоби в размер до 1% от общия оборот за предходната финансова година на сдружението на предприятията.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК