Облачно и дъждовно време, задава се и захлаждане

В събота ще има повече слънце и постепенно ще се затопли

19.05.2020 | 07:20 Редактор: Тодор Петров

Денят ще започне със значителна облачност, която постепенно ще се уплътнява. Следобед валежи, придружени от гръмотевици, ще паднат в Западна България и около планините. В северозападните райони ще има и градушки. Вятърът ще бъде от югоизток слаб, с временни усилвания. Максимални температури - от 26 до 31 градуса, по Черноморието 19-20, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Черноморието облачността ще бъде разкъсана, но значителна. Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток. Максималната температура на въздуха ще бъдe от 19 до 20 градуса. Морската вода е с температура от 14 до 16 градуса. 

Над планините облачността ще бъде разкъсана, средна и висока. Следобед над масивите от Западна България облаците ще са по-плътни с възможност за кратък дъжд. Вятърът по високите била и върхове ще бъде умерен и силен от запад. Максималниte температури на 2500 м височина ще достигат около 13 градуса, а на 1500 м - 20-21. 

В сряда над Западна и Северна България ще прониква хладен и влажен въздух, на много места там ще вали и гърми, с условия за гръмотевични бури. Възможни са градушки. В четвъртък захлаждането ще обхване цялата страна. Ще бъде предимно облачно с превалявания. По-интензивни ще бъдат дъждовете в Северна България. 

В петък облaчността ще бъде разкъсана, но по-късно през деня отново ще се заоблачи и от запад на изток ще превали. В събота ще има повече слънце и постепенно ще се затопли. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК