СУ отменя кандидатстудентските изпити заради Ковид-19

За 116 от 118 специалности ще може да се кандидатства само с матура

18.05.2020 | 12:25 Редактор: Александра Иванова
СУ отменя кандидатстудентските изпити заради Ковид-19

Софийският университет отменя почти всички кандидатстудентски изпити. Така за 116 от 118 специалности ще може да се кандидатства само с матура. Решението идва след заповедта за противоепидемичните мерки на здравния министър Кирил Ананиев, съобщиха от университета в официално съобщение, публикувано на неговия сайт.

Вратите на университета ще бъдат отворени само за кандидатстудентски изпити по "Медицина", "Фармация" и математика за прием във Факултета по математика и информатика, Физическия факултет и Стопанския факултет.

С оценките от изпитите по биология и химия кандидат-студентите ще могат да кандидатстват и за специалности в Биологическия факултет, Факултета по химия и фармация и Физическия факултет.

Кандидатстването в специалност "Право" ще се осъществява с оценката от държавния зрелостен изпит по български език и литература и общия успех от дипломата за средно образование.

Кандидатстудентските изпити ще се проведат както следва:

- Химия – от 9.00 часа на 14 юни 2020 г.;

- Биология – от 9.00 часа на 20 юни 2020 г;

- Математика II – от 9.00 часа на 21 юни 2020 г.

Подробна информация за сроковете за подаване на заявления за явяване на изпит е качена в сайта на Софийския университет. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Да, ще влизат с измислените оценки от матурите. Сигнализирай за неуместен коментар