Седмицата започва с повече облаци, но с доста високи температури

Градусите през днешния ден ще достигнат 30-32

18.05.2020 | 07:13 Редактор: Тодор Петров

Повече ще са облаците днес над северната половина на страната, където на места за кратко ще превали. Температурите ще останат високи за това време на годината - от 25 до 30-32 градуса. По Черноморието облачността ще бъде разкъсана, намаляваща временно до слънчево. Вятърът ще бъде слаб до умерен от югоизток. Сутринта видимостта ще бъде намалена. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 23 до 24 градуса. Морската вода е с температура от 14-16 градуса.

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. По думите ѝ над планините облачността ще бъде разкъсана средна и висока. Следобед облаците над масивите от Западна България ще са по-плътни с възможност за кратък дъжд. Вятърът по високите била и върхове ще бъде умерен и силен от запад. Максималните температури на 2500 м височина ще достигат около 12 градуса, а на 1500 м - 18-20. 

Във вторник кратки валежи, придружени от гръмотевици, ще паднат на места в Северозападна България и около планините. В сряда над Западна и Северна България ще прониква хладен и влажен въздух и на много места там ще вали и гърми, с условия за гръмотевични бури. Възможни са градушки.

В четвъртък захлаждането ще обхване цялата страна. Ще бъде предимно облачно с превалявания. По-интензивни ще бъдат дъждовете в Северна България. В Петък облачността ще бъде разкъсана, но по-късно през деня отново ще се заоблачи от запад на изток ще превали. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК