fallback

Студенти от СУ с подписка, настояват за онлайн изпити

Инициативата за дистанционни изпити е на студентите по право

14.05.2020 | 20:47 Автор: Искра Ангелова

Студенти от Софийския университет с подписка за провеждане на онлайн изпити. Според висшистите присъственото оценяване крие риск за здравето, а условията в университета не могат да избегнат струпването на много хора. 

Инициативата за дистанционни изпити е на студентите по право в Софийския университет. Мария и Ерик са сред първите подписали се. 

Според тях присъственото оценяване е излишно и опасно. Още повече, че дори в момента студентите се обучават по интернет. 

"В епидемиологичната обстановка, в която се намираме в момента, смятаме, че не би било адекватно ако се съберем в тази сграда", каза Ерик Търнавски.

Мария Стефанова добави, че  в Софийския университет вече е важно да се каже, че има и други проведени онлайн изпити за студенти задочно обучение по специалност "Право".

"Провеждаме онлайн обучение, което е изключително полезно и има всички технически възможности да си проведе изпитите онлайн", добави тя.

Според студентите присъствените изпити ще доведат до струпването на много хора на едно място. А условията в университета няма да могат да осигурят нужната дистанция. 

"В нашия випуск сме над 300 души. Това е само по една специалност, има много други специалности в самия ректорат, има и много други факултети", каза още Ерик.

Мария сподели, че студентите се притесняват също така от това, че трябва да пътуват до София и обратно.

Такива са и притесненията на Антония Косева. От началото на извънредното положение е в родната Стара Загора и спазва всички протоепидемични мерки. Смята, че пътуването до София за един изпит е непремерен риск. 

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback