Очакват ни високи температури и валежи в планинските райони

Максималната температура за деня е 26-33 градуса

14.05.2020 | 07:28 Редактор: Наталия Тотева

На фона на слънчево време през деня ще се затопли в цялата страна. Минималните температури в населените места за тази сутрин са от 10 до 15 градуса. Облаците ще се увеличават като повече ще бъдат над западните райони.

Над планините ще превалява слабо. Вятърът ще бъде от запад-югозапад умерен до свеж.

Максималната температура за деня е от 26 до 33 градуса. По Черноморието ще бъде слънчево, с временни заоблачавания следобед. Вятърът ще бъде умерен от югоизток. Морската вода е с температура от 13 до 15 градуса. Вълнението ще бъде слабо.

Кратък дъжд е възможен в Западна Стара планина, над Родопите и над Странджа. Вятърът по високите места ще бъде засилен от запад. 

Западните части от континента, Западното Средиземноморие и Русия ще бъдат притегателните центрове за по-интензивните валежи и гръмотевици. Над Балканите ще се затопли като се очакват валежи в планинските райони. Проливни дъждове, придружени от гръмотевици ще има в Северна Испания, в Южна Франция и в страните около Алпите.

Високи ще са температурите до края на седмицата – особено през уикенда. Градуси от 32 до 35 ще има през съботния ден. В петък за кратко ще проникне по-хладен въздух, а кратък дъжд ще има главно в Северна България, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Май месец обикновено е дъждовен. Тази година обаче месецът започна нетипично сухо, което ще осигури и възможност и на майските жеги да са по жестоки и продължителни.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК