Затопляне в цялата страна и максимални температури до 35 градуса

Кратък дъжд е възможен в Стара планина, над Родопите и Странджа

13.05.2020 | 07:26 Редактор: Наталия Тотева

Очаква се днес вятърът да отслабне. Минималните температури са от 11 до 16 градуса. Ще бъде слънчево, с купести облаци следобед над планините, където ще превалява слабо. Вятърът ще бъде от запад-югозапад до умерен. Дневните температури са от 21-24 градуса на североизток до 28-29 на югозапад.

По Черноморието ще бъде слънчево, с временни заоблачавания следобед. Морската вода е с температура от 11 до 15 градуса. Вълнението ще бъде слабо. Над планините ще е слънчево преди обед.

Кратък дъжд е възможен в Стара планина, над Родопите и над Странджа. Вятърът по високите места ще бъде засилен от запад. Максимални температури на 2500 м височина ще достигат около 5 градуса, а на 1500 м – 11-12. 

Плътни дъждовни облаци от океана заемат западните и централни територии от Европа, където ще се има дъждовни облаци като само източните части и Балканите ще остават в периферията на активните атмосферни процеси. По-интензивни валежи, придружени от гръмотевици ще има в Испания, във Франция, Австрия и на изток - в Русия.

Предимно слънчево ще остане времето над Балканите, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В четвъртък у нас ще се затопли в цялата страна. В петък за кратко ще проникне по-хладен въздух със заоблачаване и кратък дъжд главно в Северна България. В събота ще се затопли и максималните температури в населените места ще бъдат от 32 до 35 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК