Затоплянето продължава, през уикенда - до 35 градуса

По-хладно ще е в петък, ще има и валежи

12.05.2020 | 07:20 Редактор: Ивет Арабова

С усилване на вятъра от северозапад днес ще проникне по-хладен въздух. Временно ще се заоблачи и на места от запад на изток ще превали и прегърми, но без съществени количества. Минимални температури от 6 до 12 градуса, а максималните ще бъдат от 23 до 28 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево с временни заоблачавания следобед. Вятърът ще бъде умерен от юг-югозапад. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 27 до 28 градуса. Морската вода е с температура от 11 до 14 градуса. Вълнението ще бъде слабо, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В сряда вятърът ще отслабне, ще бъде слънчево с купести облаци следобед над планините. Дневните температури ще са от 21-23 градуса на североизток до 28-30 на югозапад. В четвъртък на фона на слънчево време ще се затопли в цялата страна.

В петък за кратко ще проникне по-хладен въздух със заоблачаване и кратък дъжд главно в Северна България. В събота ще се затопли и максималните температури в населените места ще бъдат от 32 до 35 градуса. В северозападните райони късно следобед ще превали и прегърми.

Вижте цялата прогноза във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК