Счупен прешлен е причината за операцията на Ивайло Пенчев

От утре започва разследване на инцидента

11.05.2020 | 19:50 Редактор: Наталия Тотева

Успешно е преминала четиричасовата операция на бизнесмена Ивайло Пенчев в "Пирогов". Това посочиха от лечебното заведение за Bulgaria ON AIR. Счупен прешлен е причината за операцията. Семейството му съобщи, че тя е преминала успешно и той се възстановява. Утре започва разследването на инцидента.

Пенчев е летял 3 минути преди да подаде сигнал на координатора на летище Лесново, че има проблем с работата на двигателя на самолета. И се връща обратно. Експерти установяват на място, че двигателят е работил.

"Самолетът от 5 метра височина се срива върху пистата. Сривът не е станал толкова на дясното крило, а ударът е бил към носа, леко вляво, там се чупят лопатите на винта, които оставят следи върху пистата", коментира Христо Христов. 

Преди да излети, Пенчев е направил проби и обяснил, че заради хубавото време иска да направи един полет, както че е заредил резервоарите с гориво. Работи се по две хипотези – техническа неизправност и човешка грешка

Шест месеца са минали от последния полет на пилота и на самолета.

Пенчев е категоричен, че инцидентът няма да го спре от страстта му да лети между облаците. Експертите са категорични, че той е действал адекватно и е бил късметлия.

Вижте още в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК