При строги мерки най-нетърпеливите туристи посетиха остров "Св. Анастасия"

Местата за сядане на корабчето бяха маркирани, за да няма струпване на хора

08.05.2020 | 18:33 Редактор: Ивет Арабова

Първата туристическа атракция по Южното Черноморие заработи в условията на пандемия. Най-нетърпеливите посетиха остров "Света Анастасия" край Бургас, като бяха спазени всички санитарни изисквания.  Плаването започна с дезинфекция на кораба. За да не се допусне струпване на пасажери, местата за сядане бяха маркирани със стикери. Вместо с обичайните 100 пасажери, до края на пандемията корабчето до остров "Св. Анастасия” ще плава с по 40 души. 

"Имаме нужда от туризъм в каквото и да е форма, така че абсолютно добре ни дойде", споделя Александрина, която е туристка.

При пристигането на острова следва кратък инструктаж, след което най-нетърпеливите бързат да опитат рибената чорба на чичо Митко. "Много я харесват и не стига - винаги свършва, всеки ден правим нова, няма стара чорба тук при нас", разказва чичо Митко.

На острова освен пекарната и ресторанта е отворена и вековната църква. Засега остава затворен музеят. Хотелската част обаче вече е приела първите летовници. 

"Вече имаме и насрочени 4 сватбени тържества - юни, юли и август, сватби с по 100 човека", обясни управителят на острова Павлин Димитров.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева и оператора Илиан Раданов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК