Бургас ще открие туристическия сезон с корабчето до остров Света Анастасия

В града обмислят да бъде въведен стикер за "безопасна зона" през лятото

03.05.2020 | 12:47 Редактор: Ивет Арабова

След като разрешиха разходките по плажа и в Морската градина в Бургас обмислят още разхлабване на мерките през следващата седмица, като открият туристическия сезон и на остров Света Анастасия. Във видеоконферентна връзка ще се реши как ще отворят и хотелите край Бургас след отпадането на карантината. 

След разхлабването на мерките да успееш да паркираш до Морската градина в Бургас е истинско предизвикателство. Алеите в Приморския парк през почивните дни се напълниха, а разхождащите от всякакви възрасти са доволни, че дишат йодни изпарения без маски. 

"Особено край морето с маска е задушаващо, какво да говорим. Човек, като спазва дистанцията, не виждам да има някакъв проблем", смята Любомир Георгиев. 

На разходките на плажа най- много се радваха децата, а през следващата седмица общината в Бургас обеща още да разхлаби мерките и да пусне да плава и корабчето до остров Св. Анастасия.

"Ще се радвам да го посетим, да сменим малко обстановката за по-чист въздух, обаче ще е по-добре още повече да ги разхлабят, за да можем да се събираме вече", сподели Гергана Янева.

"Идеята ни е на самото корабче местата, на които хората ще сядат, да бъдат обозначени със стикери, за да няма излишно лутане, тук мога ли да седна, тук не мога ли. Предвидили сме разбира се и наши служители, които ще бъдат както на долната, така и на горната палуба", коментира зам.-кметът по "Култура, туризъм и спорт" към община Бургас Диана Саватева.

Заведенията на плажа и в Морската градина имат готовност да започнат работа веднага, след като падне карантината. Общината обмисля за лято 2020 да въведе и стикер за "безопасна зона”. 

"Алгоритъмът ще включва начина, по който се наставят гостите, пребиваването, задължението на персонала, съветите към гостите и начина, по който се освобождават съответните посещения", обясни Саватева. 

Алгоритъмът за защитена от Ковид-19 зона е заимстван от Сингапур и ще бъде обсъден с хотелиерите във видеоконферентна връзка.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Стопли ли се времето - плажовете ще се напълнят. Нямам съмнение. Сигнализирай за неуместен коментар